auf uns


IMG_7101

12
IMG_7181
accepting that my life continues here

suomi
täyttä
paskaa

miks synnyin tänne? 
positiivista on sentään että tiiän nyt totuuden niin tiiän että täällä en tuu elämääni tuhlaamaan.

21 kommenttia:

 1. muutatko ensvuonna saksaa?

  VastaaPoista
 2. Saksaan saksaan saksaan sit vaan.

  VastaaPoista
 3. mitä tarkotat tolla viimesellä lauseella? olis kiva kuulla lisää ajatuksii tosta

  VastaaPoista
 4. Haluuks avaa enemmän tota mielipidettä et suomi on paskaa? Ei niin et olisin ajatusta vastaan tai että ajattelisin ite toisin, vaan mua kiinnostais kuulla sun mielipide perustellusti ja pidemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no eli mä ennen ajattelin et suomi on ehkä maailman paras maa mutta siis nyt haluun vaan täältä pois niin nopeesti ku mahollista. okei alotan vaikka tälläsistä pinnallisista jutuista eli esim miten paljon kaikkee siistiä saksassa (tyyliin kaikissa kaupungeissa on) mitä suomessa ei voi olla eli ihan hullusti kaikkii hylättyjä kaivoksia maanalla mihin voi mennä seikkailemaa ja kaikkii siistejä maissipeltolabyrinttejä ja niin siis ite rakastan kaikkee tälläsii siistejä paikkoja ja niitä ei suomesta löydy verrattuna just vaikka esim saksaan. sit tietty esim hintataso, sama vodkapullo mikä suomessa on 30€on 5€ saksassa ja sama melkein kaikessa muissaki hinnoissa.
   sit julkinen liikenne toimii siellä täydellisesti et ainaki esim jyväskylässä bussit kulkee kerran tunnissa tyylii ja enemmänki sääntö ku poikkeus et myöhässä ja hinnoista nyt puhumattakaan.
   Sit terveydenhuolto, mä luulin aina et suomessa on hyvä koska sitä kaikki mulle aina puhu, mutta totuusha on että täällä saa venaa 3 kuukauttaki et pääsee lääkäriin ja saksassa sinne pääsee heti kun vaan meet terveysasemalle että ei tarvii ees mitään soitella tai varata aikoja koska niillä on vaa yksinkertasesti enemmän työvoimaa jnejne kaikkea mitä suomella ei oo (suomi on salee muutenki seuraava kreikka)

   Sitte myös yks TOSI iso asia on ihmiset, tottakai tää on yleistystä mitäs muutakaan, mutta siis oon esim tullu siihen tulokseen etten varmaan ikinä vois seurustella suomalaisen kanssa. Kaikki nyt "tietää" et suomalaiset on hiljasia ja sisäänpäinsulkeutuneita jnee mutta siis se on ihan oikeesti totta. Että esim suomalaisella clubilla se meininki ei oo mitenkää verrattavissa saksalaisiin clubeihin, miten ihmiset yleisestikki siis käyttäytyy on jotain ihan erilaista jotenki, saksassa ihmiset on nii avoimia ja rentoja ja suomalaiset ja koko suomi vaikuttaa vaan niin ankeilta

   ja sit ihan viel yksinkertasesti se et suomessa ei periaatteessa oo mitään verrattuna saksaan, se on täynnä ELÄMÄÄ, valoja, ihmisiä, tapahtumia koko ajan kaikkialla, yksinkertasesti vaan täynnä elämää

   Toki kai näihin mun mielipiteisiin (mutta ei noihin faktoihin terveydenhuollosta valtiosta jnejne) vaikuttaa vähän sekin että se on aina nii ihanaa aikaa tietenki ku nähää freddynkaa saksas ja tutustun kaikkii sen kavereihin ja kaikkiin ja taas suomessa mulla ei oo täällä enää tyylii ollenkaa kavereita ja käyn vaan koulussa ja oon siellä yksin ja tuun kotii et mulla ei oo suomessa jotenki mitään enkä tunne kuuluvani tänne millään tavalla

   äh unohin salee jotai pointteja ja faktoja :D
   ja toi oli myös edelliselle anolle sit

   Poista
  2. Hyvä että muistit sanoo että oli sun omia mielipiteitä (paitsi bussit ja terveydenhuolto..) koska osaan vaa kuvitella kui moni tulis pimppa rageilee et ei kyl suomes niinQ. Mut ite tykkään suomesta ja mun mielest on silleen hienoo et oot löytäny oman paikkas ja se on just se saksa :)

   Poista
  3. Vau :) no kuulostaahan se ny aivan täydelliseltä paikalta mitä tos kuvailit

   Poista
  4. Tottahan nuo monetkin asiat on, mitä Suomesta sanoit. Itse olen myös miettinyt, että jos joskus muuttaisi ulkomaille, mutta en sitten kuitenkaan tiedä haluaisinko. Onhan täällä kaikki sukulaiset yms ja ihan kaunis maahan tämä on... Mutta ei sitä koskaan tiedä :)

   Poista
  5. Nii iha totta et eihä sitä tiiä mitä elämäs tulee just tapahtuu! Mut imo kannattaa ottaa "riskejä" elämäs eikä aina sitä turvallisinta "tuttua" vaihtoehtoo jos ois joku toinenki vaihtoehto mielessä koska niistä ne siisteimmät kokemukset yleensä just tulee :)

   Poista
 5. ootko lukiossa vai missä opiskelet? ja mistä saat rahaa kaikkiin kivoihin matkoihin? mäki oon monta vuotta jo unelmoinu et muuttaisin saksaa mut varmaa ei kannata heti ku peruskoulu loppuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukiossa joo...
   ja no yleensä ihan äitiltä ja mummolta ja vaarilta :D Ja just esim synttäri/joululahjaks , paitsi tänä kesänä olin pari viikkoo töissäki
   Ja joo hah ei kannata ihan 15-16 vuotiaana muuttaa XD

   Poista
 6. Hei muuten haluisin kysyy, et onks saksa vaikee kieli oppia? Tai miten itse koet sen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm :D Mun mielestä ei sinänsä mutta musta tuntuu et oon jotenki huono yleisesti arvioimaan koska mulla sitä motivaatioo sen oppimiseen oli aina enemmän ku yhtää mihinkää elämässä tyyliin. Tai ei ihan aina, siis ku alotin sen opiskelun lukiossa niin mun 3 ekaa kurssia meni ihan surkeesti, olin tyyliin luokan huonoin ja halusin luovuttaa mut sit mulle tuli näit kaikkii saksalaisii kontakteja ja se vaihtarijuttu nii sit yhtäkkii opinki ihan hetkessä! Et just puhumalla saksalaisten kaa opin parissa viikossa paljo enemmän ku ikinä niillä ekoilla kursseilla ja sit siitä lähtie mulla oliki ihan älyttömästi motivaatioo oppii eikä oo ollu mitenkää erityisen vaikeeta kyllä ku siihen pääsee "vauhtiin"

   Poista
 7. Yleistyksiä, faktoja jotka ei perustu mihinkään ja löyhästi perusteltuja mielipiteitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin yleistyksiä nimenomaan, mitäs muutakaan?:D Sanoin ihan itekkin että yleistetysti puhun esim just tosta ihmisten käyttäytymisestä mutta ihan ku yleistyt oliskaan jotenki kiellettyä tai huono tapa kun tällei puhutaa tälläsestä aiheesta.
   Ja kyllä mä tiiän faktat sekä suomen että saksan terveydenhuollosta & hinnoista. Säkö se sitten tiedät että mun tieto ei perustu mihinkään
   Ja joo kyllä lyhensin mun mielipiteiden perusteluja koska tosta tuli sairaan pitkä jo noinkin enkä jaksanu enempää

   Poista